Saker att tänka på när du ska sälja en bostad.

  1. Renovera bostaden innan? Om bostaden är värd över 500 000 kr tycker vi det är värt att fixa småskador som till exempel små hål eller märken i väggen, skadad list eller trasig toalett sits. Men om bostaden är i behov av en större renovering bör du prata med en mäklare som har koll på fastighetsmarknaden i ditt område.
  2. Jämför fastighetsmäklare. Om du bor Halland kan du hitta bra fastighetsmäklare hos oss. Vi rekommenderar även att du kontaktar olika fastighetsmäklare för att hitta den som passar dina krav. Detta är en av det viktigaste valen du gör som säljare, så se till att välja rätt mäklare.
  3. Fotografering av bostad. När du ska fotografera din bostad är det viktigt att den ska se bra ut. Du ska få köparna att känna sig hemma när dom kliver in. Om du inte har någon känsla för inredning och design har de flesta mäklarna kontakt med stylingfirmor som kan hjälpa dig.
  4. Visningarna. Detta är ett mycket viktigt moment. Se till att bostaden ser ungefär likadan ut som på bilderna. Ni bör minst ha 2 st bokade visningar. Bokade visningar är bra för att mäklaren då har koll på alla. Ställ ut en skål med godis i bostaden för att inte visningsgästerna ska få lågt blodsocker och bli sura.
  5. Budgivning. Nu har du som säljare gjort allt du kan. Nu är den mäklarens jobb att se till så budgivningen går bra. Kontraktskrivning, tillträde och utflyttning hjälper din mäklare oftast med.